Založ si blog

(Ne)viera alebo ako som sa stal ateistom

Považujem sa za (pragmatického) kresťana a verím v Boha. Napriek tomu, som pri sčítaní obyvateľstva (sčítaj sa aj ty – https://www.scitanie.sk) pri položke náboženstvo zaklikol, že som ateista. Prečo? 


Pretože ak by som tým prispiel k tomu, že by nastala odluka cirkvi od štátu, tak budem šťastný. A pred svojim Bohom sa za to hanbiť veru nebudem. A pri poslednom súde by som argumentoval nasledovne: 

(Áno, je to vtipná predstava, že by som vôbec pri poslednom súde dostal slovo, mohol sa obhájiť, prípadne tam mal nejakého advokáta.) 


Nechcel som z mojich daní prispievať na degradáciu kresťanstva a viery. A to je bohužiaľ presne to, čo slovenskí “praví kresťania” robia. Pretože: 

  • Nie len že mnohí klérofašisti nedokážu odmietnúť stranu založenú na ideológii potláčania ľudských práv a slobôd, na rasizme, na konšpiráciach a nenávisti (ĽSNS). Oni túto stranu verejne a vedome podporujú. Však čo, veď aj Hitler bol kresťan. Dobrý kresťan. 
  • Počas pandémie a núdzového stavu vyzývajú ľudí, aby nerešpektovali nariadenia, ktoré ich majú pred Covidom ochrániť. Vyzývajú ich ku zhromažďovaniu sa v kostoloch. Vyzývajú ich k neopatrnosti a spochybňovaniu prevencie, čím smrteľne ohrozujú svoje ovečky a ich blízkych. 
  • Odsudzujú ľudí na základe ich vierovyznania, rasy, či sexuálnej orientácie. A pritom homosexualita je v prírode bežná a prírodu vytvoril Boh, ergo, Boh vytvoril aj homosexualitu. Títo križiaci opovrhujú aj inými náboženstvami. Pritom všetci sme deti jedného Boha, nie je to tak? A to, že niekto verí v jeho inú podobu, neznamená rúhanie, nie je to tak? 
  • Burcujú ľudí bojovať proti vymyslenému nepriateľovi v podobe “džendžer” ideológií aby zakryli smutný fakt, že to ich zvrátená ideológia je tým pokazeným ovocím na tomto svete. 
  • Snažia sa priamo ovplyvňovať politiku tým, keď hovoria, koho voliť a koho nie (hnusných liberálov). Nemala by byť cirkev apolitická?
  • Aj v roku 2021 sa starajú ženám do života úpravou a obmedzovaním ich reprodukčných práv. Pretože len ich názor je správny a ak má niekto názor iný, tak pácha hriech. Však? Kiežby s takýmto oduševnením riešili skutočné problémy Slovenska. 


Pri všetkej úcte, veľmi rád odmietnem prispievať čo i len cent na hore uvedené zverstvá páchané cirkevnými predstaviteľmi, či politikmi, ktorí sa priživujú na kresťanstve a majú plné ústa Boha, pričom ich činy sú v priamom rozpore so všetkým, čo káže. 


K písaniu týchto slov ma inšpiroval bilboard, ktorý hovoril o tom, že ak pri sčítaní zapriete Ježiša Krista, tak on vás zaprie pred svojim otcom. Nuž, milý Ježiš, verím, že ma po prečítaní mojich dôvodov pochopíš a pred tatkom ma nepotopíš. Diky! 

O geniálnom spasiteľovi

02.03.2021

Ako to dopadne, keď sa blázon stane predsedom vlády? Igor Matovič je azda najmenej kompetentný premiér, akého sme kedy mali. Premiérom byť nikdy nechcel a čuduj sa svete, ono to tak aj vyzerá. Zatiaľ čo sa všetky krajiny snažia bojovať s pandémiou vecne, na základe faktov a dát, na základe odporúčania vedcov a s “best-practices” odkukanými z [...]

Politika Matoviča (slová, obyčajné slová)

19.02.2021

Toto je rozprávanie o človeku, ktorý mohol povedať úplne všetko a o ľuďoch, ktorí mu na to naleteli. A že ich teda nebolo málo. Štvrtina voličov vložila nádej do rúk pseudostrany OĽANO. Žiaľ, zrejme Matoviča nesledovali počas jeho politickej kariéry dostatočne. Igor Matovič je definícia pojmu kecálek. Z úst vypustí hocičo, lebo v konečnom dôsledku, [...]

Vulgárna politika

16.02.2021

Raz som to už v svojom blogu písal (inšpirovaný blogom iného autora), no tá myšlienka sa mi veľmi páči – politika by mala byť nudná. Aká je slovenská politika? Primitívna. Prízemná. A vulgárna. Nie, nedávajme to za vinu Matovičovi, aj keď v tejto tendencii úspešne pokračuje. Korene tohto problému siahajú omnoho hlbšie. Primitivizmus v slovenskej [...]

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 07:51

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 43289x
Priemerná čítanosť článkov: 2886x

Autor blogu

Kategórie