Založ si blog

O geniálnom spasiteľovi

Ako to dopadne, keď sa blázon stane predsedom vlády? 


Igor Matovič je azda najmenej kompetentný premiér, akého sme kedy mali. Premiérom byť nikdy nechcel a čuduj sa svete, ono to tak aj vyzerá. 


Zatiaľ čo sa všetky krajiny snažia bojovať s pandémiou vecne, na základe faktov a dát, na základe odporúčania vedcov a s  “best-practices” odkukanými z úspešných krajín, tak náš premiér sa zacyklil a vo svojej infantilnej hlavičke naďalej hľadá mega geniálne riešenie, ktoré nikomu inému nenapadlo. 


Pritom by stačilo urobiť to, čo urobil pri svojej diplomovke – nechať to urobiť niekoho kompetentnejšieho. 


Problém je, že výsledok Matovičových pokusoch na ľuďoch sú tisíce mŕtvych. Ale on pošle kopať hroby Sulíka, či Remišovú. Nehovoriac o chudákoch vedcoch, ktorí s ním týždeň brainstormujú a potom sa im zvysoka viete čo na hlavy. 


Asi je zrejmé, že týmito vetami smerujem k nákupu vakcíny Sputnik V. Nie som odborník na vývoj vakcín (ale som si istý, že v komentároch sa nejakí nájdu!), ale po včerajšku Matovičom opovrhujem ešte viac. A prosím, nevytvárajme falošný dojem, že som proti ruskej vakcíne. To nie je pravda. Som proti neschválenej vakcíne.  Rusko má a malo výborných vedcov, matematikov, chemikov a tvrdiť, že niečo je zlé, lebo je to z Ruska, by bola hlúposť. 


Iste, na Slovensku je veľa ľudí, ktorí sa chcú zaočkovať jedine Sputnikom. Správny štátnik by však počkal na schválenie – nemusí to byť Európska lieková agentúra. Lenže aj Štátny ústav na kontrolu liečiv sa vyjadril jasne – nemajú dostatok informácií na to, aby Sputnik schválili. 


Ale to premiérovi a ministrovi zdravotníctva nevadí. Oni predsa hazadrujú so zdravím svojich občanov už od novembra a prvého celoplošného testovania. Prečo by v tom nepokračovali? A očkovať ľudí neschválenou vakcínou je hazard “jak sviňa”. 


Posledná myšlienka na záver: predstavte si, čo by robil Igor Matovič, kebyže je teraz v opozícii. 


Mareka Krajčiho (ktorý situáciu evidentne nezvláda) by denne vyzýval na odstúpenie, možno by naňho aj podal trestné oznámenie za porušenie 5. Božieho prikázania. Sám seba by chcel odvolať, asi by bol aj nejaký protest, kde by mal tričko “Matovič chráni vraha”. Potom by sa rozplakal na tlačovke, zapálil sviečky pred Ministerstvom zdravotníctva, vykopal hroby pred Úradom vlády a na protest by išiel aj na košické letisko, kde by štekal ako besný pes, že vláda Slovenskej republiky je už natoľko zúfalá, že ide očkovať svojich občanov neschválenou vakcínou. 


Ako som písal minule – Igor Matovič stále nepochopil, že vládnutie nie je kampaň a vo vládnutí nefungujú skratky a rýchlopečené “odrby” na ľudí. Ale čo môžeme čakať od človeka, ktorého celý život je jedna veľká skratka na zbavenie sa zodpovednosti? 

Politika Matoviča (slová, obyčajné slová)

19.02.2021

Toto je rozprávanie o človeku, ktorý mohol povedať úplne všetko a o ľuďoch, ktorí mu na to naleteli. A že ich teda nebolo málo. Štvrtina voličov vložila nádej do rúk pseudostrany OĽANO. Žiaľ, zrejme Matoviča nesledovali počas jeho politickej kariéry dostatočne. Igor Matovič je definícia pojmu kecálek. Z úst vypustí hocičo, lebo v konečnom dôsledku, [...]

(Ne)viera alebo ako som sa stal ateistom

18.02.2021

Považujem sa za (pragmatického) kresťana a verím v Boha. Napriek tomu, som pri sčítaní obyvateľstva (sčítaj sa aj ty – https://www.scitanie.sk) pri položke náboženstvo zaklikol, že som ateista. Prečo? Pretože ak by som tým prispiel k tomu, že by nastala odluka cirkvi od štátu, tak budem šťastný. A pred svojim Bohom sa za to hanbiť veru nebudem. A pri [...]

Vulgárna politika

16.02.2021

Raz som to už v svojom blogu písal (inšpirovaný blogom iného autora), no tá myšlienka sa mi veľmi páči – politika by mala byť nudná. Aká je slovenská politika? Primitívna. Prízemná. A vulgárna. Nie, nedávajme to za vinu Matovičovi, aj keď v tejto tendencii úspešne pokračuje. Korene tohto problému siahajú omnoho hlbšie. Primitivizmus v slovenskej [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 43287x
Priemerná čítanosť článkov: 2886x

Autor blogu

Kategórie