Založ si blog

Vulgárna politika

Raz som to už v svojom blogu písal (inšpirovaný blogom iného autora), no tá myšlienka sa mi veľmi páči – politika by mala byť nudná. 


Aká je slovenská politika? Primitívna. Prízemná. A vulgárna. 


Nie, nedávajme to za vinu Matovičovi, aj keď v tejto tendencii úspešne pokračuje. Korene tohto problému siahajú omnoho hlbšie. 


Primitivizmus v slovenskej politike bol prítomný už za čias Mečiara. Každý z nás si azda pamätá, keď Vlado posielal všetkých do riti, alebo kričal na novinára, že ak sa ho ešte raz opýta, odkiaľ zobral peniaze na elektru, takú mu je*ne, že sa nespamätá. 


Nehovoriac o ďaľšiemu gentlemanovi tej doby, Jánovi Slotovi, ktorého primitívne historky by naplnili nie jeden, ale hneď niekoľko blogov. 


Uhľadenejšiu a kultivovanejšiu tvár politiky ukázala vláda Mikuláša Dzurindu, čo však rozhodne neospravedlňuje jej problémy (napríklad kauza Gorila). 


Róbert Fico pokračoval v trende nastavenom Mečiarom a túžbu uspokojiť bežného slovenského voliča/občana, ktorý je určite viac člen “obecnej krčmy” ako “bratislavskej kaviarne” (týmto prirovnaním sa naozaj nikoho nechcem dotknúť) dosahoval protislovenskými prostitútkami, hajzlovými pavúkmi, hlúpymi hyenami, či idiotmi. Poslanec Fico bude časom vulgárnieť ešte viac, keďže priestor učesanej ľavicovej sociálne demokratickej politiky obsadil Pellegrini. Do psej matere! 


No a Igor Matovič? Ten nadáva na múdrosráčov, chváli sa tým, ako všetkých nasral, hovorí o “cigánení”, nedávno to bola posraná kompa, či to, že sme v sračkách, alebo, že ľudia serú na pravidlá. Neviem, čo má s tým sraním, ale za mňa môžem pre záznam pripomenúť, že riadenie boja proti pandémii “poSRAL”.


Hovorí sa, že politika je obrazom krajiny. Nečudujme sa preto, že slovenská politika je vulgárna. Priemernému slovenskému voličovi to imponuje. Elementárna slušnosť sa v slovenskej politike nenosí. Každý môže povedať čokoľvek, bez ohľadu na to, či to je/nie je vulgárne, alebo či to je/nie je pravda. Dokedy to tak bude? 


Začať musíme od seba. Až keď my ako občania budeme schopní odmietnúť vulgarizáciu politiky (čo budeme schopní až vtedy, keď nebudeme sami vulgárni), tak prispejeme k zlepšeniu politickej kultúry. Teda za predpokladu, že si nezvolíme náckov a im podobných, ktorí síce nenadávajú, ale rasizmus tiež nie je etalón slušnosti. 

O geniálnom spasiteľovi

02.03.2021

Ako to dopadne, keď sa blázon stane predsedom vlády? Igor Matovič je azda najmenej kompetentný premiér, akého sme kedy mali. Premiérom byť nikdy nechcel a čuduj sa svete, ono to tak aj vyzerá. Zatiaľ čo sa všetky krajiny snažia bojovať s pandémiou vecne, na základe faktov a dát, na základe odporúčania vedcov a s “best-practices” odkukanými z [...]

Politika Matoviča (slová, obyčajné slová)

19.02.2021

Toto je rozprávanie o človeku, ktorý mohol povedať úplne všetko a o ľuďoch, ktorí mu na to naleteli. A že ich teda nebolo málo. Štvrtina voličov vložila nádej do rúk pseudostrany OĽANO. Žiaľ, zrejme Matoviča nesledovali počas jeho politickej kariéry dostatočne. Igor Matovič je definícia pojmu kecálek. Z úst vypustí hocičo, lebo v konečnom dôsledku, [...]

(Ne)viera alebo ako som sa stal ateistom

18.02.2021

Považujem sa za (pragmatického) kresťana a verím v Boha. Napriek tomu, som pri sčítaní obyvateľstva (sčítaj sa aj ty – https://www.scitanie.sk) pri položke náboženstvo zaklikol, že som ateista. Prečo? Pretože ak by som tým prispiel k tomu, že by nastala odluka cirkvi od štátu, tak budem šťastný. A pred svojim Bohom sa za to hanbiť veru nebudem. A pri [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 43328x
Priemerná čítanosť článkov: 2889x

Autor blogu

Kategórie