Založ si blog

Čo sme sa dozvedeli z nahrávky, ktorú zverejnil Igor Matovič?

Igor Matovič “v mene pravdy” zverejnil nahrávku z rokovania vlády, aby dokázal údajnú dvojtvárnosť Richarda Sulíka. Tu je 8 postrehov, ktoré mi napadli po vypočutí nahrávky. 


1.) Z nejakého neznámeho dôvodu (možno je to strach o psychický stav premiéra, možno spôsob jeho vládnutia) sa ostatní koaliční partneri boja premiérovi oponovať. Možno keby strana Za ľudí mala na koaličnej rade napr. Miroslava Kollára, tak by niekto vedel premiéra trochu uzemniť. Isté je, že Veronika Remišová tou osobou nie je a nikdy nebude.  


2.) Spor premiéra a Richarda Sulíka pôsobi nezdravo na vládnutie a určite nie je iba v médiach. Mali sme možnosť počuť, ako Matovič úmyselne dvakrát odignoroval Sulíka a neumožnil mu dovysvetliť jeho stanovisko. 


3.) Minister práce a sociálnych vecí Krajniak má zrejme fetiš v armádnych záležitostiach a slintavo pripomenul, že na celoplošné testovanie treba armádu. V hlave mu celkom isto išiel obraz toho, ako si oblečie vojenskú súpravu pri “tomtom” vylodení v Normandii. 


4.) Matovič je klamár a demagóg a rovnako s ním aj minister obrany (ktorého arogancia sa o chvíľu nezmestí spolu s ním do jednej miestnosti). To, čo tvrdili o Sulíkovi, nahrávka nejakým spôsobom nedokazuje. Z nahrávky nevyplýva, že by súhlasil s celoplošným testovaním. Takže opäť gól do vlastnej bránky a znemožnenie sa pred celým národom. 


5.) Vláda namiesto toho, aby riešila kľúčové veci v tejto krízovej situácii, tak rieši, či môže, alebo nemôže zverejniť nahrávku z rokovania. Potlesk pre Oľano a Sme rodina. 


6.) Igor Matovič sa absolútne nezmenil. Je to zákerák, ktorý bez váhania pichne dýku do chrbta hocikomu. A my sme si mysleli, že od doby, kedy zverejňoval telefonáty s R. Prochádzkom aspoň trošku dospel. Vlastne nie, nemysleli. 


7.) Matovičov postoj k samosprávam bez štipky empatie je absurdný, ba až diktátorský. Vety ako “dáme im to príkazom” a “ukážu, ako im záleží na ľuďoch” si môže nechať pre tých pár voličov, čo mu ešte ostali. V slušnej spoločnosti sa takto jednoducho nevládne. Samosprávy sa podriaďujú premiérovým výstrelom do tmy až až. 


8.) Premiér je uväznený vo vidine svojej geniálnosti a nenahraditeľnosti. Nahrávka však iba podčiarkuje to, ako nekompetentne riadi tento štát. A keď tak rád používa prirovnania so psom – je to ako keby pes šoféroval auto. Hawk. 


Za posledný týždeň sme krajina s tretím najväčším počtom úmrtí na Covid na milión obyvateľov. Sme azda jediná krajina, ktorej premiér verejne uráža vedcov. A sme asi jediná krajina, ktorá namiesto poriadneho boja s pandémiou a počúvania odborníkov rieši žabomyšie spory a zverejňovanie nahrávok z rokovania. 


Premiérova posadnutosť celoplošným testovaním blokuje prípadné celoplošné očkovanie najrizikovejších skupín. Kým si toto premiér neuvedomí, ľudia nám budú umierať aj naďalej. 

O geniálnom spasiteľovi

02.03.2021

Ako to dopadne, keď sa blázon stane predsedom vlády? Igor Matovič je azda najmenej kompetentný premiér, akého sme kedy mali. Premiérom byť nikdy nechcel a čuduj sa svete, ono to tak aj vyzerá. Zatiaľ čo sa všetky krajiny snažia bojovať s pandémiou vecne, na základe faktov a dát, na základe odporúčania vedcov a s “best-practices” odkukanými z [...]

Politika Matoviča (slová, obyčajné slová)

19.02.2021

Toto je rozprávanie o človeku, ktorý mohol povedať úplne všetko a o ľuďoch, ktorí mu na to naleteli. A že ich teda nebolo málo. Štvrtina voličov vložila nádej do rúk pseudostrany OĽANO. Žiaľ, zrejme Matoviča nesledovali počas jeho politickej kariéry dostatočne. Igor Matovič je definícia pojmu kecálek. Z úst vypustí hocičo, lebo v konečnom dôsledku, [...]

(Ne)viera alebo ako som sa stal ateistom

18.02.2021

Považujem sa za (pragmatického) kresťana a verím v Boha. Napriek tomu, som pri sčítaní obyvateľstva (sčítaj sa aj ty – https://www.scitanie.sk) pri položke náboženstvo zaklikol, že som ateista. Prečo? Pretože ak by som tým prispiel k tomu, že by nastala odluka cirkvi od štátu, tak budem šťastný. A pred svojim Bohom sa za to hanbiť veru nebudem. A pri [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 43271x
Priemerná čítanosť článkov: 2885x

Autor blogu

Kategórie