Založ si blog

To je hnus velebnosti, kam jsme to dojeli?


Čo je nové v slovenskej politike? 


Uplynulé dni a týždne priniesli hneď niekoľko spomenutiahodných udalostí. Rád by som ich postupne okomentoval.


V strane OĽANO nie je nové nič. Kedysi politici s názorom (Krajči, Naď, Šipoš) sa stali premiérovi prisluhovači bez (vlastného) názoru. Pandémiu, ako inak, nezvládame a celoplošné testovanie (aka skríning), ako inak, nezafungovalo. Ministrovi zdravotníctva, ktorý má boj proti pandémii riadiť, by som momentálne nedal riadiť ani trojkolku a k nášmu nekompetentnému premiérovi v nie optimálnej psychickej kondícii sa vyjadrovať nejdem. Ak predsalen chcete vidieť kritiku na jeho osobu, odporúčam svoje minulé blogy. 


Stojím si však za názorom, že táto pseudostrana je výsmech slovenskej politickej scény, spolu so všetkými príživníkmi, ktorých dotiahla do parlamentu a ktorí nemuseli nič pre to urobiť, lebo ich pseudopredseda “zblbol” národ za nich. Nehovoriac o bigotných fundamentalistoch (Záborská, Čepček, Vašečka), ktorí opäť tento týždeň vyčínali a svoje stredoveké názory vštepovali ostatným. 


Petra Pellegriniho dobehli papalášske sklony, keď najskôr išiel kupovať oblek počas zákazu vychádzania a potom musel vysvetľovať svoje súkromné lety na (údajnú) operetu v Dražďanoch za štátne (moje aj vaše) peniaze. Andrej Danko mu odkázal, že vie, čo tam v skutočnosti robil, ale nechá si to pre seba. Ďalej to rozpitvávať nebudeme. 


Možno iba jedna poznámka – stav školstva, či digitalizácie, je vizitka AJ Petra Pellegriniho. To, že naše deti v súčasnosti nedostávajú dostatočné vzdelanie, je dielo AJ Petra Pellegriniho. Toho Petra Pellegriniho, ktorý bol AJ minister školstva, AJ vicepremiér pre digitalizáciu a urobil jedno veľké nič. Nie, že by jeho nástupcovia mali zatiaľ nejaké svetoborné výsledky…ale aby sa nezabudlo, kto tento mudrlant v skutočnosti je. 


Keď sme pri tom papalášizme, mohli by sme spomenúť stranu Sme rodina, ale to je asi škoda slov. Každý, kto verí, že Sme rodina niečo v politike myslí úprimne a že ich sociálna politika nie je iba plachtou prehodenou cez túžbu uliať si čo najviac z verejných financí pre svoje rodiny, je ignorant. Stačí sa pozrieť na vyhlásenia ministra dopravy, či návrh zákona vicepremiéra pre legislatívu. Btw, vie mi niekto vysvetliť tento post? Lebo mám pocit, že Š.Holý doteraz neurobil nič okrem zneužívania svojej funkcie a jednej novely zákona, ktorá je totálne v rozpore s tým, čo hlásala “protikorupčná zmena” pred voľbami. 


Novinky z fašistického tábora (pre neznalých pojmu – ĽSNS) sú také, že strana sa evidentne rozpadá. Odsúdený M.Kotleba si chcel v strane (fašisticky) upevniť moc, čo prekvapilo zvyšných (fašistických) spolustranníkov. 


M.Mazurek priznal, že keď kričal na islamskú rodinu, tak bol mladý a nerozvážny (nácek – pozn.autora), takže teraz ostáva iba nácek. Možno si oddídenci z ĽSNS založia novú stranu, ako názov odporúčam SuperSlovensko (SS). 


K strane SaS asi len toľko, že ich trojka na kandidátke a minister školstva plagiátor v jednej osobe je jeden z najnekompetentnejších ministrov v tejto vláde. V januári zrušiť externé maturity, keď absencia tejto skúšky veľmi negatívne ovplyvnila vedomosti prvákov VŠ, je trúfalé a hlúpe. Potrebná reforma školstva je stále v nedohľadne (aj po roku vo funkcii) a najnovšie informácie o rozpade Inštitútu vzdelávacej politiky len demonštrujú jeho neschopnosť. Možno by sa mal menej venovať narcistickým fotkám a príspevkom na facebooku a viac školstvu.


Nehovoriac o ich štvorke na kandidátke Alojzovi Baránikovi, ktorý obhajoval bezpečnostnú previerku Daniela Lipšica štýlom – áno, je to nesprávne, ale bol šikovný, že to takto obišiel. 


Aha. Aj sfalšovať zmenky bolo nesprávne, ale Rusko s Kočnerom boli šikovní, že to urobili. Či takto to nefunguje? Kde je tá sľubovaná zmena? Daniel Lipšic bol na jednej kandidátke s Matovičom, generálny prokurátor Žilinka bol jeho štátny tajomník. Toto Lipšica diskvalifikuje samo o sebe a nepomôže tomu ani jeho vágna argumentácia o tom, že “prečo bývalý politik nemôže kandidovať?” na verejnom vypočutí. 


Ak by takéto niečo urobil Smer, Matovič by sa na protest ukrižoval na Súmračnej…


Možno teraz vyznievam ako zástanca strany Smer SD, ale dovoľte mi vás vyviesť z omylu. Smer považujem za stranu, ktorá trestuhodne premárnila možnosť niekam posunúť Slovensko a namiesto toho posunula zločincov a korupčníkov v spoločenskom rebríčku. Avšak v tom, že pán Lipšic by nemal byť špeciálny prokurátor, s nimi súhlasím. 


S čím nesúhlasím, je spôsob komunikácie a šírenie konšpirácii a nenávistných rečí takými mentálnymi a morálnymi atlétmi ako je Ľuboš Blaha. Tak úspešný akademik, že mu nepredĺžili zmluvu na SAV, či Policajnej akadémii. Pretože nikto už nie je zvedavý na jeho marxistické bludy, či demagógiu. 


Blaha je ukážkový populista. Keď bola v móde moderná ľavica rešpektujúca ľudské práva, tak sa objavoval na dúhových pochodoch. Keď na sile získavali extrémisti, tak začal kydať na slniečkárov, Soroša a liberálov. 


Avšak, povedzme si pravdu. Ľuboš Blaha v politike za ten dlhý čas nedokázal nič. Nezanechal žiadnu pozitívnu stopu. Nič, čo by zlepšilo životy Slovákov. Nič, čo by stálo za spomenutie. Iba hejt, klamstvá a konšpirácie. 


Tak, toto je stav slovenskej politiky rok po jedných z najdôležitejších volieb éry samostatnosti. To je hnus velebnosti, kam jsme to dojeli? Jdu blejt. 

O geniálnom spasiteľovi

02.03.2021

Ako to dopadne, keď sa blázon stane predsedom vlády? Igor Matovič je azda najmenej kompetentný premiér, akého sme kedy mali. Premiérom byť nikdy nechcel a čuduj sa svete, ono to tak aj vyzerá. Zatiaľ čo sa všetky krajiny snažia bojovať s pandémiou vecne, na základe faktov a dát, na základe odporúčania vedcov a s “best-practices” odkukanými z [...]

Politika Matoviča (slová, obyčajné slová)

19.02.2021

Toto je rozprávanie o človeku, ktorý mohol povedať úplne všetko a o ľuďoch, ktorí mu na to naleteli. A že ich teda nebolo málo. Štvrtina voličov vložila nádej do rúk pseudostrany OĽANO. Žiaľ, zrejme Matoviča nesledovali počas jeho politickej kariéry dostatočne. Igor Matovič je definícia pojmu kecálek. Z úst vypustí hocičo, lebo v konečnom dôsledku, [...]

(Ne)viera alebo ako som sa stal ateistom

18.02.2021

Považujem sa za (pragmatického) kresťana a verím v Boha. Napriek tomu, som pri sčítaní obyvateľstva (sčítaj sa aj ty – https://www.scitanie.sk) pri položke náboženstvo zaklikol, že som ateista. Prečo? Pretože ak by som tým prispiel k tomu, že by nastala odluka cirkvi od štátu, tak budem šťastný. A pred svojim Bohom sa za to hanbiť veru nebudem. A pri [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 43326x
Priemerná čítanosť článkov: 2888x

Autor blogu

Kategórie