Založ si blog

Sviatočná sedmička alebo čo sa udialo od polovice decembra

Ak ste si naivne mysleli, že záver roka bude pokojný, tak ste zjavne nedávali pozor pri sledovaní slovenskej politiky a spoločenského diania. Tu je sedem povšimnutiahodných udalostí: 

1.) Igor Matovič sa nervovo zrútil v priamom prenose v Rádiu Expres. S trasúcim hlasom označil Fica za debila, Sulíka za idiota (následne ho vyzval na demisiu) a potom s plačom povedal, že si vakcín pichne aj 10, nech zomre, je mu to jedno. Ak ste si mysleli, že máme príčetného premiéra, tak nemáme. 

2.) Následne sa konala tajná koaličná rada (bez Judáša Sulíka), kde sa zrejme všetci nakazili Covidom. Napriek tomu, že mali negatívne antigénové testy. Lepšia “reklama” protiargumentom ministra obrany, ktoré arogantne chŕlil vedcom pri debate o celoplošnom testovaní, asi ani neexistuje.  

3.) Premiér sa zavrel do karantény a to vzhľadom na jeho psychické a emocionálne rozpoloženie a pretrvajúce posadnutie myšlienkou celoplošného testovania nemohlo dopadnúť dobre. Statusy vyzerali, akoby ich písal pod vplyvom alkoholu, alebo pod vplyvom Matoviča. Ťažko povedať, čo je horšie. 

4.) Medzitým sa ukázalo, že v čase, kedy sa v Británii začala rozširovať mutácia koronavírusu, vicepremiér pre legislatívu Štefan Holý (Sme rodina) súkromne do tej Británie lietal, pričom si (zrejme) neunúval urobiť PCR test. Na otázku, či ho mal urobený a či vládu nenakazil odpovedal: “Nešpekulujme.” Veď prečo by sa niekto, kto má na starosť legislatívu, mal riadiť platnou legislatívou, ktorú sám schvaľuje? Oxymoron? Nie. Iba papalášska politika strany jedného nepolitika. 

5.) Dobrá správa je, že sa začalo očkovať. Veľmi správne bolo, že sa odborníci (Mikas, Krčméry, Jarčuška) dali zaočkovať pred očami verejnosti. Veľmi správne bolo, že sa naša najdôveryhodnejšia politička (pani prezidentka Čaputová), či minister zdravotníctva dali zaočkovať pred očami verejnosti. Ale potom sa na očkovanie nahrnuli ostatní ministri, europoslanci, či dokonca štátni tajomníci (ktorých bežný človek nepozná ani po mene, ani po tvári) s argumentom, že chcú ísť príkladom. Je to trápne divadlo, je to hanba a je to mierne bezočivé. Namiesto mladých a (s prepáčením) nahraditeľných ministrov a ministeriek sa vakcíny mali ušetriť, alebo podať dôchodcom. 

6.) No a čo sa deje v opozičných laviciach? Peter Pellegrini vyzval hlavného hygienika Mikasa na odstúpenie, čo iba demonštruje alibizmus Pellegriniho. Ján Mikas je špička vo svojom odbore, absolútny unikát – jediný hygienik v EÚ ktorý je okrem epidemiológa a lekára aj virológ. To, že pán podprededa Smeru, pardón, predseda Hlasu, vyzýva takéhoto človeka na odstúpenie, iba podčiarkuje, že mu nejde o záujmy Slovenska, ale o robenie politického marketingu. Robert Fico priznal, že Smer prežil klinickú smrť a o tých 15% sa pobije a Kotlebovci údajne roztrhali fóliu v parlamente – nevieme, či je to pravda. Ak nie, tak im gratulujeme. Ak áno, tak je to ďaľší obdivuhodný skutok v boji s pandémiou – po vyzývaní na nenosenie rúšok, ignorovanie vládnych nariadení, či odporúčaniam pitia vodky s kvapkami proti kašľu. Nuž, dámy a páni, toto je ĽSNS – absolútna nekompetentnosť. 

7.) Píšuc o ĽSNS mi nedá nespomenúť najnovšie udalosti v ich kruhoch – hviezda dezinformačných médii, slečna Lívia, zverejnila na svojom Instagrame kvíz, v ktorom jedna z možností bola, že “Židia by nemohli mať riadiace funkcie”. Samozrejme, akonáhle sa toto medializovalo, tak kvízovú možnosť ospravedlňovala vytrhnutím z kontextu (Kotleba a 1488), či chybou instagramu (Mizík a neschopnosť používať počítač). Nuž, toto sú Kotlebovci a ich prisluhovači. Nemôžu priamo priznať farbu, pretože by išli do väzenia za antisemitizmus, či hanobenie rasy a národa. Ale veľmi by chceli tú farbu priznať. Nemôžu si pomôcť. A tak ju priznávajú cez rôzne symboly, aby ich priaznivcom odkázali – nebojte sa, stále sme tí istí náckovia, fašisti a rasisti, ako predtým. A čakáme na svoj moment. Do kedy sa im toto bude tolerovať?

 

Každopádne, verím, že posledné decembrové udalosti uzatvoria tento nešťastný rok a ten budúci bude lepší a radostnejší. Latka nie je nastavená vysoko. Na záver roka by som sa rád rozlúčil citátom z knihy Medzi Slovákmi od M.M.Šimečku: 

“Ľahostajnosť je tichým spoločníkom zla, lebo nebráni jeho šíreniu sa spoločnosťou.“


Šťastný nový rok! 

O geniálnom spasiteľovi

02.03.2021

Ako to dopadne, keď sa blázon stane predsedom vlády? Igor Matovič je azda najmenej kompetentný premiér, akého sme kedy mali. Premiérom byť nikdy nechcel a čuduj sa svete, ono to tak aj vyzerá. Zatiaľ čo sa všetky krajiny snažia bojovať s pandémiou vecne, na základe faktov a dát, na základe odporúčania vedcov a s “best-practices” odkukanými z [...]

Politika Matoviča (slová, obyčajné slová)

19.02.2021

Toto je rozprávanie o človeku, ktorý mohol povedať úplne všetko a o ľuďoch, ktorí mu na to naleteli. A že ich teda nebolo málo. Štvrtina voličov vložila nádej do rúk pseudostrany OĽANO. Žiaľ, zrejme Matoviča nesledovali počas jeho politickej kariéry dostatočne. Igor Matovič je definícia pojmu kecálek. Z úst vypustí hocičo, lebo v konečnom dôsledku, [...]

(Ne)viera alebo ako som sa stal ateistom

18.02.2021

Považujem sa za (pragmatického) kresťana a verím v Boha. Napriek tomu, som pri sčítaní obyvateľstva (sčítaj sa aj ty – https://www.scitanie.sk) pri položke náboženstvo zaklikol, že som ateista. Prečo? Pretože ak by som tým prispiel k tomu, že by nastala odluka cirkvi od štátu, tak budem šťastný. A pred svojim Bohom sa za to hanbiť veru nebudem. A pri [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 43265x
Priemerná čítanosť článkov: 2884x

Autor blogu

Kategórie