Založ si blog

Prijmite (Ficove) kondolencie


Na úvod blogu chcem poznamenať, že mi je ľúto osudu generála Milana Lučanského a vyjadrujem úprimnú sústrasť jeho rodine a pozostalým. 


Ale je odporné, ako sa na jeho smrti priživujú (aj) poslanci zo Smerohlasu. Robia z pána Lučanského akéhosi hrdinu, ktorý sa stal obeťou skazeného systému. 


Ak je Lučanský obeť skazeného systému, tak len toho systému, ktorý Fico, Kaliňák a Pellegrini vytvorili. Systému, kde vládla korupcia na všetkých poschodiach politiky. Systému, ktorý riadili (rozumej odvádzali kus dobrej roboty) Gašpar, Bödor, Jankovská, Kočner, Haščák a Kováčik – medzičasom všetci vo väzbe. A systému, v ktorom zavraždili novinára kvôli jeho práci. 


Neporovnávajme prosím Jána Kuciaka s Milanom Lučanským. Zatiaľ, čo prvý menovaný bol špičkový investigatívny novinár upozorňujúci na korupciu a podvody, čo ho stálo život, tak druhý bol policajný prezident, ktorý bol sám podozrivý a neskôr obvinený z korupcie. Prečo to píšem? Pretože sa vynárajú rôzne špekulácie, že Lučanského smrť nebola samovražda (ktoré podnecujú poslanca Fica ku sorošovským konšpiráciam). 


To, či to samovražda bola, alebo nie, nedokážem povedať. Čo však povedať dokážem, je, že Lučanského ďalej nemôžu vyšetrovať, čo znamená, že mu nemôže ani prepadnúť majetok. Svoje tajomstvá si zobral do hrobu a dúfam, že vyšetrovanie ukáže, či to bolo, alebo nebolo jeho rozhodnutie. 


Komu by ale (samo)vražda pána generála Lučanského prospela? Áno, Kočnerovi, Haščákovi, Kováčikovi, Gašparovi, Bödorovi a im podobným. Pretože práve na nich pravdepodobne mal Lučanský inkriminujúce informácie. A na koho ešte? Na tvorcov toho “skazeného systému”. Fica a Kaliňáka. 


Preto mi príde absolutne nevhodné a hlúpe od posledných dvoch menovaných sa priživovať na smrti pána Lučanského. Na ich mieste by som sedel a ticho šúchal nohami niekde v Dominikánskej republike, pretože za to, kam to celé dospelo, sú nepriamo (alebo priamo?) zodpovední aj oni. 


Predposledná vec – pán poslanec Fico volá už niekoľko dní po odchode ministerky spravodlivosti. Pravý dôvod nie je pochybenie pri Lučanskom, ale jeho strach. Prečo strach? Pretože ministerka spravodlivosti za pár mesiacov očistila justíciu viac, ako všetci ministri za 12 rokov Ficovej dekadentnej vlády dohromady a ľudia, ktorí boli príliš blízko Fica, sú vo väzbe. 


Posledná vec – denne nám umiera 100 ľudí na Covid 19. Určite nechcem zľahčovať nikoho smrť, ale títo ľudia boli asi pánovi sociálnemu demokratovi ukradnutí, keď organizoval protest bez rúšok v čase, kedy pandémia silnela. Sú snáď oni niečo menej? 


Odpočívajte v pokoji pán generál a nech vám dajú pokoj aj tí, kvôli ktorým ste tam, kde ste. 

O geniálnom spasiteľovi

02.03.2021

Ako to dopadne, keď sa blázon stane predsedom vlády? Igor Matovič je azda najmenej kompetentný premiér, akého sme kedy mali. Premiérom byť nikdy nechcel a čuduj sa svete, ono to tak aj vyzerá. Zatiaľ čo sa všetky krajiny snažia bojovať s pandémiou vecne, na základe faktov a dát, na základe odporúčania vedcov a s “best-practices” odkukanými z [...]

Politika Matoviča (slová, obyčajné slová)

19.02.2021

Toto je rozprávanie o človeku, ktorý mohol povedať úplne všetko a o ľuďoch, ktorí mu na to naleteli. A že ich teda nebolo málo. Štvrtina voličov vložila nádej do rúk pseudostrany OĽANO. Žiaľ, zrejme Matoviča nesledovali počas jeho politickej kariéry dostatočne. Igor Matovič je definícia pojmu kecálek. Z úst vypustí hocičo, lebo v konečnom dôsledku, [...]

(Ne)viera alebo ako som sa stal ateistom

18.02.2021

Považujem sa za (pragmatického) kresťana a verím v Boha. Napriek tomu, som pri sčítaní obyvateľstva (sčítaj sa aj ty – https://www.scitanie.sk) pri položke náboženstvo zaklikol, že som ateista. Prečo? Pretože ak by som tým prispiel k tomu, že by nastala odluka cirkvi od štátu, tak budem šťastný. A pred svojim Bohom sa za to hanbiť veru nebudem. A pri [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 43266x
Priemerná čítanosť článkov: 2884x

Autor blogu

Kategórie